tazkiyatun nafsi

ada Apa dGn ValenTinE??

Allah telah berfirman di dalam Al-Quran bahawa meniru dan mematuhi orang-orang kafir mungkin membawa kepada kekafiran. Allah juga melarang mengikuti mereka, mematuhi mereka, atau menurut hawa nafsu mereka dan keinginan ciri-ciri yang buruk dari mereka.

Larangan meniru orang-orang kafir adalah salah satu prinsip-prinsip asas syariat. Allah mengutuskan Rasul-Nya dengan petunjuk dan agama yang benar sehingga kita dapat menangani atas segala agama-agama lain dan Allah telah menyempurnakan agama-Nya bagi umat manusia iaitu Islam...

Peniruan menyebabkan kecacatan pada keperibadian muslim, seperti perasaan tidak mampu, rendah diri, lemah dan kalah, maka itu mengarah pada menhindari dan menjaga diri daripada jalan dan hukum-hukum Allah. Pengalaman menunjukkan bahawa kekaguman bagi orang kafir dan meniru mereka menyebabkan kita akan terpengaruh dengan mereka.

Hari Valentine adalah hari untuk menebarkan cinta antara semua orang baik yang mempercayai mahupun yang tidak mempercayai.Lebih parah lagi apabila kita cuba meniru perlakuan orang-orang kafir ini.

Ini adalah suatu kesalahan untuk membingungkan apa yang mereka sebut hari itu dengan maksud apa yang sebenarnya berada di belakang sambutannya. Gaya dipilih pada hari ini adalah cinta romantis, berpasangan, Hal ini dikenali sebagai hari seks dan seks bagi mereka tanpa kekangan atau sekatan ...

Mereka tidak bicara tentang murninya cinta antara seorang lelaki dan isterinya atau seorang wanita dan suaminya atau setidaknya mereka tidak membezakan antara cinta yang sah dalam hubungan antara suami dan isteri dan cinta terlarang perempuan simpanan dan kekasih. Perayaan ini bagi mereka adalah saranan bagi setiap orang untuk mengungkapkan cinta ....

Tidak ada agama yang mendorong para pengikutnya untuk mengasihi dan memelihara satu sama lain lebih daripada sebagaimana Islam telah lakukan. Ini berlaku sepanjang masa dan dalam segala situasi, tidak hanya pada satu hari tertentu. Memang, Islam menggalakkan kita untuk mengekspresikan emosi dan kasih kita sepanjang masa sebagaimana Nabi S.A.Wassalam bersabda: "Jika seseorang mengasihi saudaranya, hendaklah dia mengatakan bahawa dia mengasihi dia." (HR. oleh Abu Daud, 5.124; al-Tirmidzi, 2329;) ...

Cinta di dalam Islam adalah lebih komprehensif; amatlah bahaya jika salah perletakkan maksud cinta itu.Perletakkan cinta antara seorang lelaki dan seorang wanita perlulah ada batasannya dan janganlah sampai ianya membawa kepada 'dayus' sehinggakan melebihi dari cinta pada Allah dan Rasul-Nya, para sahabatnya, begitu pula bagi orang-orang yang baik dan benar, yang bersama dalam memperjuangkan agama Allah. Ini adalah kesilapan yang merbahaya untuk menyekat erti yang luas tentang cinta yang satu ini.


St Valentine - Februari festival kesuburan

Dalam kalendar Athens Purba,masanya antara pertengahan Januari dan pertengahan Februari adalah bulan Gamelion yang dipersembahkan kepada perkahwinan Zeus dan Hera.

Gamelion adalah bulan Greek yang tidak terdapat dalam kalendar moden. Jadi pertengahan Januari hingga pertengahan Februari adalah bulan Athens disebut Gamelion atau "Bulan Perkahwinan." Sebuah perkahwinan (Hieros = suci, kudus + Gamos = perkahwinan) diraikan pada akhir bulan Gamelion untuk menandakan perkahwinan antara raja dan ratu para dewa, Zeus dan Hera. Persiapan untuk acara pesta ini termasuk pemurnian.

Di Rom Kuno, February 15 adalah hari Lupercalia juga di pangil festival Lupercus, dewa kesuburan yang merupakan sebagai separuh bogel dan berpakaian kulit kambing. Sebagai sebahagian dari ritual penyucian, para pendeta Lupercus akan mengorbankan kambing kepada dewa dan setelah meminum wine, mereka akan berjalan melalui jalan-jalan Rom memegang potongan-potongan kulit kambing di atas kepala mereka dan menyentuh siapa pun mereka bertemu. Khususnya wanita muda yang akan maju secara sukarela untuk kesempatan ini dengan keyakinan bahawa menjadi begitu tersentuh dan membuat mereka mudah membawa kelahiran.

February, Purification, and the Lupercalia

Kata Februarius berasal dari sebuah kata yang bermakna pemurnian atau penyucian.Tema berkembar pemurnian dan kesuburan datang bersama-sama di hari percutian Februari Rom yang disebut Lupercalia.

Paderi (luperci) datang daripada 2 perguruan tinggi, Quintilii dan Fabii. Ini juga nama-nama bangsawan Rom kuno Gentes dan ahli luperci adalah ahli Gentes bangsawan ini. Walaupun secara berperingkat orang-orang Plebeians (Para Plebeains adalah sebahagian daripada penduduk Rom yang asalnya adalah di antara taklukan orang Latin .Berbeza dengan bangsawan bangsawan) mendapatkan kuasa, beberapa paderi tetap di tangan para bangsawan di seluruh kerajaan dan tempoh republik Rom.

Lupercalia mungkin menjadi festival abadi pagan Rom . Beberapa festival Kristian moden seperti Natal dan Easter mungkin telah mengambil alih unsur-unsur agama pagan dahulu tetapi mereka tidak sangat utama pada Rom, pagan holy-day. Lupercalia mungkin bermula pada saat penubuhan Rom (753 SM tradisional) atau bahkan sebelumnya. Itu berakhir sekitar 1200 tahun kemudian, pada akhir abad ke-5 Masihi.

Jika semua yang anda ketahui tentang Lupercalia adalah bahawa latar belakang untuk Marcus Antonius untuk menawarkan mahkota kepada Maharaja 3 kali dalam Undang-undang I dari Shakespeare's Julius Caesar, anda mungkin tidak akan menduga bahawa Lupercalia dikaitkan dengan Hari Valentine. Lupercalia itu bulan Februari 15 atau 13-15 Februari, masa yang terdekat penutupnya Hari Valentine moden .

First Man Called Valentine


Siapakah sebenarnya Valentine? Apa di sebalik maksud nama Valentine?

Valentine berasal daripada Bahasa Latin Valentinus, yang berasal dari Valens-"harus kuat, berkuasa, perkasa." Menurut kitab lama kristian menggambarkan seorang lelaki dengan maksud yang sama: "And Cush begat Nimrod: ia mula menjadi berkuasa di bumi. Dia adalah seorang pemburu perkasa di hadapan TUHAN; itulah sebabnya dikatakan. Bahkan ketika Nimrod pemburu yang perkasa di hadapan Tuhan Dia dikatakan telah diburu dengan busur dan anak panah.
Seperti disebutkan, orang-orang Romawi merayakan Lupercalia untuk menghormati Lupercus dewa pemburu. Bagi orang Greek, dari mana orang-orang Rom telah menyalin sebahagian besar mitologi ini, Lupercus dikenali sebagai Pan, dewa cahaya. The Phoenicia menyembah dewa yang sama sebagai Baal, dewa matahari. Baal adalah salah satu daripada banyak nama atau tajuk untuk Nimrod, seorang pemburu yang hebat, terutamanya daripada serigala.

Dia juga adalah pengasas dan pemerintah pertama Babel.Nimrod adalah pencetus Misteri Agama Babel, mitos yang telah disalin oleh orang Mesir, Greek, Rom dan banyak bangsa-bangsa purba lainnya. Di bawah nama atau tajuk yang berbeza-Pan, Lupercus, Zuhal, Osiris-Nimrod adalah orang yang kuat dan askar pemburu- kononnya dewa orang dahulu.

Tapi apa simbol hati yang dikaitkan dengan hari Nimrod / valentine?
Maksud Baal bererti "Tuanku" atau "tuan," dan disebutkan di dalam Bible sebagai dewa pagan.Chaldean kuno (Bahasa Babylon), bal, yang mirip dengan Baal, bermaksud, "hati." Inilah di mana berasalnya Valentine sebagai simbol hati.Sekarang perhatikan nama Cupid. Ianya berasal dari kata kerja Latin 'cupere', bermaksud "keinginan." Cupid adalah dikatakan anak Venus, dewi Rom keindahan dan cinta. Juga dikenali sebagai Eros di Greek purba, ia adalah anak dari Aphrodite. Menurut mitos, dia bertanggungjawab menghamilkan dewi dan manusia. Cupid adalah anak seperti pemanah ( Nimrod adalah seorang ahli pemanah). Mitologi menggambarkan Cupid sebagai memiliki kedua-dua sifat yang kejam dan berkeperibadian bahagia. Beliau akan menggunakan panah yang tak terlihat, berlapis emas, untuk menyerang kecurigaan laki-laki dan perempuan menyebabkan mereka jatuh cinta. Dikatakan dia melakukan hal ini untuk membuatkan mereka gila dengan hasrat yang kuat untuk membuat hidup mereka sengsara dalam kecintaan mereka.

-/.

Jadi,sudah banyaklah kisah di sebalik Hari Valentine ini,ada juga mengatakan yang dia adalah seorang paderi yang telah dipenjarakan dan mempunyai hubungan dengan si gadis anak penjaga penjara tersebut. Pun begitu ada juga kisah yang menyatakan tentang kejatuhan kerajaan Islam di Sepanyol sewaktu zaman pemerintahan Valentine ini.Apa pun berhati-hatilah kerana ini semua bukanlah amalan atau budaya hidup kita sebagai seorang yang berbangsa 'Melayu'. Kita juga punyai budaya hidup yang lebih elok berbanding budaya yang boleh merosakkan akidah kita sebagai umat Islam.

Kebelakangan ini kita dapati banyak blog-blog dari rakan seperjuangan yang telah di-hilangkan. Jadi di sini dapatlah kita simpulkan bahawa mereka-mereka ini amat-amat busuk hati dengan usaha kita. Di kesempatan ini saya juga ingin mengajak saudara-saudari semua agar kita tingkatkan usaha dalam menyebarkan maklumat tentang sikap mereka yang ingin merosakkan akidah kita sebagai umat Islam. Kita tingkatkan juga usaha dalam menghindarkan budaya mereka yang telah berakar umbi di dalam kehidupan kita. Bersamalah kita dalam memartabatkan budaya melayu kita yang lebih bersifat ketuhanan dan bagi menjamin kesinambungan yang berwawasan akhirat.

Di sini saya paparkan tentang apa yang dikatakan sebagai 'Secret Covenant' yang telah di terjemahkan dan tentang perkara ini saya tidak memaksa untuk mempercayainya seratus peratus dan mungkin saudara-saudari ada kesimpulan tentang apa yang dipanggil 'secret covenant' ini dan kita dapat bincangkan bersama. Wallahualam.

Dikeluarkan di bawah kuasa tertinggi Yahudi Bograh dan diluluskan oleh Dinasti Rothschild Yahudi (Eropah) dan Dinasti Rockefeller Yahudi (AS)

The Secret Covenant

Ilusi itu akan menjadi begitu besar, begitu luas itu akan lolos tanggapan mereka.Ini adalah satu kerja gila dan yang membaca pula akan mengatakan ini adalah bohong semata-mata.

-Kami akan mencipta bidang yang berasingan untuk menghalang mereka daripada melihat hubungan antara kami.

-Kami akan bersikap seolah-olah kami tidak berhubungan untuk menjaga agar impian ini terlaksana. Objektif kami akan diselesaikan satu per satu pada suatu masa sehingga tidak pernah membawa kecurigaan pada diri kita sendiri. Ini juga akan menghalang mereka daripada melihat perubahan seperti itu berlaku.

-Kami akan selalu berdiri di atas bidang pengalaman mereka untuk kita mengetahui rahsia mutlak.

-Kami akan bekerja sama selalu dan akan tetap terikat oleh darah dan kerahsiaan. Kematian bakal menjelma kepada sesiapa yang cuba menceritakan kerahsiaan ini.

-Kami akan memendek jangka hayat mereka dan melemahkan fikiran mereka dan berpura-pura untuk melakukan hal yang sebaliknya.

-Kita akan menggunakan pengetahuan kita tentang sains dan teknologi dalam cara-cara halus sehingga mereka tidak akan pernah melihat apa yang berlaku.

-Kita akan menggunakan logam lunak, program penuaan dan ubat penenang dalam makanan dan minuman dan juga di udara.

-Mereka akan diselimuti oleh racun walau kemana jua mereka berada.

-Logam yang lembut akan menyebabkan mereka kehilangan fikiran mereka. Kami akan berjanji untuk menemukan ubat dari segala bidang kami namun kami akan memberi mereka makan lebih banyak racun.

-Racun akan diserap melalui kulit dan mulut mereka, mereka akan menghancurkan fikiran mereka dan sistem pembiakan.

-Dari hal semua ini anak-anak mereka kelak akan lahir dengan kematian dan kami akan menyembunyikan maklumat ini.

-Racun akan disembunyikan dalam segala sesuatu yang mengelilingi mereka dalam apa yang mereka minum, makan, bernafas dan apa yang mereka pakai.

-Kita harus cerdik dalam memberikan racun untuk mereka dapat melihat jauh.

-Kami akan mengajar mereka bahawa racun yang baik melalui penampilan imej dan nada muzik.

-Orang-orang yang melihat dan ingin membantu anda, kami akan meminta mereka untuk menggalakkan racun kami.

-Mereka akan melihat produk-produk kami yang digunakan dalam filem dan akan tumbuh terbiasa dengan mereka dan mereka tidak akan pernah tahu
kesan yang bakal menimpa mereka.

-Ketika saat-saat mereka melahirkan anak, kita akan menyuntikkan racun ke dalam darah anak-anak mereka dan meyakinkan mereka itu atas bantuan mereka.

-Kita akan mulai sejak dari awal ketika fikiran mereka masih muda, kami akan menyasarkan kepada anak-anak mereka dengan apa yang cinta anak-anak paling suka seperti gula-gula.

-Ketika gigi mereka telah rosak kami akan mengisinya dengan logam yang akan membunuh mereka lalu mencuri fikiran dan masa depan mereka.

-Ketika kemampuan mereka untuk belajar telah dipengaruhi, kita akan mencipta ubat yang akan membuat mereka sakit dan menyebabkan penyakit lain pula yang kita akan mencipta lebih banyak ubat-ubatan.

-Kami akan membuat mereka patuh dan lemah di hadapan kita dengan kekuatan kita.

-Mereka akan membesar dalam keadaan tertekan, lembab dan gemuk, dan ketika mereka datang kepada kami untuk membantu kami akan memberi mereka lebih banyak racun.

-Kami akan menumpukan perhatian mereka terhadap wang dan kepentingan material sehingga mereka tidak akan berhubungan dengan batin mereka sendiri (pengisian jiwa-agama). Kami akan mengalihkan perhatian mereka dengan percabulan, kesenangan dan permainan luaran sehingga mereka mungkin tidak pernah menjadi satu kesatuan dengan semua itu.

-Fikiran mereka akan menjadi milik kami dan mereka akan melakukan apa yang kami katakan. Jika mereka menolak kita akan menemukan cara untuk menerapkan teknologi pengubah pikiran ke dalam kehidupan mereka. Kita akan menggunakan rasa takut sebagai senjata kami.

-Kami akan membentuk kerajaan mereka dan membentuk pula pihak yang berlawanan dan kedua belah pihak dalah kepunyaan kita.

-Kami akan selalu menyembunyikan tujuan ini tetapi melaksanakan rancangan kami.

-Mereka akan melakukan kerja untuk kami dan kami akan berjaya daripada kerja keras mereka.

-Keluarga kita tidak akan pernah bercampur dengan mereka. Darah kita selalu harus suci kerana itu adalah jalannya.

-Kami akan membuat mereka saling berbunuhan di antara satu sama lain kerana itu sesuai dengan kita.

-Kami akan membuat mereka berasingan daripada pembinaan kesatuan dan agama.

-Kami akan mengawal semua aspek kehidupan mereka dan mengatakan kepada mereka apa yang harus difikirkan dan mengajarkan bagaimana caranya.

-Kami akan membimbing mereka dengan baik dan lembut membiarkan mereka berfikir bahawa merekalah yang membimbing diri mereka sendiri.

-Kami akan membangkitkan permusuhan di antara mereka melalui puak.

-Ketika cahaya akan bersinar di antara mereka, kita akan memadamkan dengan ejekan atau kematian yang mana berpadanan yang terbaik kami.

-Kami akan membuat mereka merobek hati di antara mereka hingga saling berasingan dan membunuh anak-anak mereka sendiri.

-Kami akan mencapai hal ini dengan menggunakan kebencian sebagai sekutu dan kemarahan sebagai kawan kita.

-Kebencian akan membutakan mereka sebenar-benarnya dan tidak pernah akan mereka melihat bahawa daripada konflik mereka kita muncul sebagai penguasa mereka. Mereka akan sibuk saling membunuh.

-Mereka akan mandi darah mereka sendiri dan membunuh jiran mereka selama seperti yang kita lihat berpadanan.

-Kami akan manfaatkan hal ini kerana mereka tidak akan melihat kita kerana mereka tidak dapat melihat kami.

-Kami akan teruskan untuk menikmati hasil dari daripada perang dan kematian mereka.

-Kami akan mengulangi ini berulang-ulang sampai tujuan akhir kita selesai.

-Kami akan terus membuat mereka hidup dalam ketakutan dan kemarahan meskipun gambar dan suara.

-Kita akan menggunakan semua alat yang kita harus capai ini.

-Alat-alat akan disediakan melalui pekerjaan mereka.

-Kami akan membuat mereka membenci diri mereka dan jiran mereka.

-Kami akan selalu menyembunyikan kebenaran ilahi daripada mereka, bahawa kita semua adalah satu. Inilah yang mereka harus tidak pernah tahu!

-Mereka mesti tidak pernah tahu bahawa warna adalah ilusi, mereka harus selalu berfikir bahawa mereka tidak sama.

-Satu demi satu kami akan meneruskan tujuan kami.

-Kami akan mengambil alih tanah mereka, sumber daya dan kekayaan untuk melaksanakan kawalan total atas mereka.

-Kami akan memperdayakan mereka untuk menerima undang-undang yang akan mencuri sedikit kebebasan mereka akan memiliki.

-Kami akan menubuhkan sebuah sistem wang yang akan memenjarakan mereka selamanya, menjaga mereka dan anak-anak mereka dalam hutang.

-Ketika mereka akan bergabung bersama kita akan menuduh kejahatan mereka dan menyajikan sebuah cerita yang berbeza dalam dunia sebab kita mempunyai dan menguasai semua media.

-Mereka tidak akan berdaya untuk melakukan apa sahaja kerana mereka tidak akan memiliki senjata.

-Kami akan merekrut beberapa di antara mereka sendiri untuk melaksanakan rancangan kita, kita akan menjanjikan mereka kehidupan kekal tetapi hidup yang kekal tidak akan pernah mereka miliki untuk mereka daripada kita.

-Para rekrut akan disebut "initiates" dan akan disogokkan dengan ajaran untuk percaya upacara palsu ke alam yang lebih tinggi. Ahli daripada kumpulan ini akan berfikir bahawa mereka adalah satu bersama kita tetapi tidak pernah mengetahui kebenaran. Mereka mesti tidak pernah belajar kebenaran ini kerana mereka akan berbalik melawan kita.

-Untuk pekerjaan mereka, mereka akan dihargai dengan hal-hal duniawi dan gelaran, tetapi tidak pernah akan mereka menjadi abadi dan bergabung dengan kami, mereka tidak akan pernah menerima cahaya dan perjalanan bintang-bintang. Mereka tidak akan pernah mencapai alam yang lebih tinggi, untuk membunuh jenis mereka sendiri akan menghalang bahagian dalam ranah pencerahan. Ini mereka tidak akan pernah tahu.

-Kebenaran akan disembunyikan di wajah mereka, begitu dekat mereka tidak akan mampu berfokus pada hal itu sampai terlambat.

-Oh ya, jadi ilusi besar akan kebebasan, bahawa mereka tidak akan pernah tahu bahawa mereka adalah hamba kami.

-Ketika semua sudah pada tempatnya, kebenaran akan diciptakan untuk mereka memilikinya. Kenyataan ini akan menjadi penjara mereka. Mereka akan hidup dalam penipuan diri sendiri.

-Bila tujuan kita tercapai era baru penguasaan ke atas mereka akan bermula.

-Fikiran mereka akan terikat oleh kepercayaan mereka, kepercayaan kita telah menetapkan dari masa terdahulu.

-Tetapi jika mereka pernah tahu mereka sama dengan kita, kita akan binasakan kemudiannya. MEREKA INI HARUS TIDAK TAHU.

-Kalau mereka pernah menemukan bahawa bersama-sama mereka dapat mengalahkan kita, mereka akan mengambil tindakan.

-Mereka mesti tidak pernah sesekali mencari atau tahu apa yang telah kita lakukan, kerana jika mereka melakukannya, kita tidak akan punya tempat untuk lari, untuk itu akan mudah untuk melihat siapakah kita yang pernah jatuh seketika dahulu. Tindakan kita akan terungkap siapa diri kita dan mereka akan memburu kita sehingga dapat dan tidak ada orang yang akan memberi kita tempat perlindungan.

-Ini adalah perjanjian rahsia (secret covenant) di mana kita akan menjalani sisa masa ini dan masa depan hidup kita kerana kenyataan ini akan melampaui banyak generasi dan rentang kehidupan.

-Perjanjian ini dimeteraikan oleh darah, darah kita. Kita adalah dari syurga yang datang ke bumi.

-Perjanjian ini mestila TIDAK dan SESEKALI TIDAK diketahui wujud. Ianya Pasti TIDAK dan SESEKALI TIDAK ditulis atau dibincangkan , kesedaran ini akan menimbulkan serta melepaskan kemarahan para PENCIPTA kepada kami dan kami akan dicampakkan ke kedalaman dari mana kami datang dan tetap di sana sampai waktu akhirnya.

cpoy feom: http://bahterawawasan.blogspot.com/

0 comments:

Related Posts with Thumbnails