tazkiyatun nafsi

pengenalan tentang freemason and NWO(new world order)

Ok, kali ni ingin saya terangkan mengenai maksud tersirat mengenai lambang Freemason dan Illuminati yg telah disematkan dalam kehidupan seharian kita. Sebelum tu, jom kita tengok sekali lagi lambang kedua-dua organisasi rahsia dunia ni.

freemason images

<- Freemason

Illuminati ->

Freemason

Freemason merupakan organisasi rahsia dunia yg terkenal dgn lambang jangka lukis dan sesiku L (pembaris berbentuk L). Dua alat yg jika ketiadaannya agak mustahil bagi kita utk mendirikan bangunan-bangunan seluruh dunia. Setinggi-tinggi bangunan tidak akan terdiri tanpa asas yg kukuh. Dalam proses pembinaan One World Order, mereka telah memasukkan pelbagai unsur-unsur pemujaan syaitan kedalam kehidupan harian kita sbg asas yg kukuh dalam pembinaan One World Order. Antara unsur pemujaan yg terkenal adalah the checkered floor yg melambangkan penyatuan alam manusia dan alam syaitan.posters_03__99352

checkered floor dalam agama hindu

Pembinaan One World Government (One World Order) adalah amat mustahil tanpa rancangan yg halus dan rapi. Banyak lagi unsur-unsur pemujaan syaitan yg telah diterapkan melalui lady in red. Lady in red adalah perkara-perkara yg melalaikan seperti hiburan, sukan dan bermacam lagi. Penggunaan kata lady adalah kerana wanita memunyai daya tarikan yg lebih tinggi berbanding lelaki dan warna merah pula adalah warna yg paling terang jika dibandingkan dgn semua warna. Jadi, lady in red adalah sesuatu yg mempunyai daya tarikan yg tinggi utk melalaikan kita.

Rasulullah telah berpesan dalam khutbah terakhirnya yg bermaksud “berwaspadalah terhadap syaitan demi keselamatan agama kamu. Dia telah berputus asa untuk menyesatkan kamu dalam perkara-perkara besar, maka berjaga-jagalah supaya kamu tidak mengikutnya dalam perkara-perkara kecil”. Inilah antara perkara kecil yg telah rasulullah ingatkan kepada kita. Betapa halusnya perancangan mereka memasukkan pelbagai unsur-unsur pemujaan syaitan dalam kehidupan harian kita.

Selain itu, mereka juga telah membuktikan kebolehan mereka menghasilkan sesuatu yg diluar jangkaan manusia dgn melakar peta awal pembinaan sesebuah bandar masa depan seperti yg terdapat di Washington. (maklumat lanjut boleh didapati dalam ebook Secret Architecture)

DCStreets-04 King1

peta Washington

Jadi, logo freemason melambangkan perkara-perkara kecil yg pernah diberitahu rasulullah. Perkara-perkara kecil inilah yg telah membutakan mata hati kita. Perkara-perkara kecil inilah yg telah menyesatkan kita. Perkara-perkara kecil inilah yg telah mendekatkan diri kita dgn dajjal laknatullah.

Illuminati

Illuminati terkenal dgn lambang piramid bermata satu. Piramid ini kadang-kadang diletakkan atas satu lagi piramid yg tidak berbucu atas (unfinished pyramid).

Berdasarkan apa yg kita tahu mengenai ‘perjuangan’ kaum yahudi yg menggelar dajjal sebagai the king of kings (raja segala raja), kita akan dapati bahawa segala yg mereka lakukan semata-mata hanya kerana raja mereka yg lahir drpd perhubungan antara syaitan dan manusia itu. Mereka lakukan semata-mata utk menyediakan umat manusia sedunia dalam meramaikan tentera dajjal utk perang akhir zaman tak lama lagi.

Secara dasarnya, mereka melaksanakan matlamat mereka menggunakan plan ‘pecah dan perintah’. Mereka mewujudkan pelbagai jenis manusia supaya tiada lagi perpaduan sebenar sesama kita dan akan menjadi lebih senang utk mereka mengawal dunia. Kehidupan seharian kita dibeza-bezakan dgn pangkat mesing-masing. Menteri hanya bergaul dgn menteri, rakyat biasa hanya bergaul sesama mereka dan golongan lain hanya bergaul dalam golongan tersebut. Setiap golongan dipisahkan mengikut darjat kekayaan yg bila disusun akan menjadi bentuk tangga/piramid. Dan diletakkan piramid bermata satu di atas sekali sbg lambang lengkapnya carta organisasi dunia yg penuh dgn fitnah dajjal.

Memang sejak zaman nabi dan sahabat dulu manusia ada berpangkat sbg ketua negara, golongan bangsawan, golongan bawahan dan bermacam golongan lagi yg juga boleh disusun menjadi bentuk piramid. Tapi jika kita tengok semula cara hidup nabi Muhammad (saw) dan para sahabat, adakah mereka membezakan hidup mereka dgn orang2 lain seperti apa yg kita lihat disekeliling kita? Tidak. Rasulullah sendiri pernah berkhidmat utk golongan tua dgn menyuapkan makanan walaupun si tua itu tidak mengenali yg menyuapkan makanan ke mulutnya setiap hari itu adalah seorang utusan Allah dan ketua negara.

Corak pemerintahan khilafah tidak pernah memisahkan cara hidup antara pemimpin dan rakyatnya. Corak pemerintahan khilafah tidak pernah memisahkan tali persaudaraan anak2 Adam berdasarkan pangkat2 yg mereka miliki. Corak pemerintahan khilafah tidak pernah mewujudkan pelbagai fitnah dalam negara2 yg mengamalkannya. Fitnah2 seperti rasuah, hubungan sejenis dan bermacam lagi fitnah laknatullah pernah wujud dalam sistem pemerintahan berkhalifah.

Selain itu, melalui pakaian juga kita telah dipisahkan. Mentaliti kita juga telah di’set’ oleh mereka utk membezakan golongan2 tertentu melalui pakaian. Nampak sekumpulan lelaki berjubah semua lari malas nak dengar dakwah yg dibawa. Nampak sekumpulan lelaki berpakaian ala2 barat (kot, tie, etc..) semua tunduk hormat. Nampak mereka yg berjubah buat silap, Islam yg dikutuk. Nampak mereka yg memakai kot buat silap, semua anggap semua tu perkara biasa.

Jadi, gaya hidup dunia telah dipesongkan jauh drpd gaya hidup Islam. Gaya hidup kita sekarang adalah berdasarkan gaya hidup yg telah mereka tetapkan. Gaya hidup bertangga, berpiramid. Apa yg kita mampu lakukan sekarang hanyalah berusaha memperbaiki diri sendiri dan berharap setiap apa yg kita lakukan akan menghasilkan sesuatu yg hebat. Allah telah berfirman dalam Quran yg bermaksud “perempuan yg buruk itu utk lelaki yg buruk dan perempuan yg baik itu utk lelaki yg baik dan begitu juga sebaliknya” (an-nur : 26). Dgn memperbaiki diri, bukankah kita juga akan mendapat pasangan yg juga setaraf (kebaikannya) dgn kita dan insyaAllah akan melahirkan zuriat yg jauh lebih baik? Kebaikan bukan dinilai dgn apa yg kita ada sekarang tapi dgn niat dan keazaman yg tinggi utk berubah atas nama agamanya. Dgn itu, adalah tidak mustahil jika zuriat2 yg dilahirkan atas konsep ini dapat menghidupkan kembali konsep khilafah yg telah dijanjikan kelak.

Jika kita telah jumpa dgn khalifah akhir zaman itu nanti, wajib bagi kita utk menyertainya atas nama Islam walau apa pun ujian yg datang. Jadi, mari sama2 kita berlumba dalam menghidupkan satu khilafah yg baru yg telah menjadi kewajipan bagi kita utk mengeluarkan Islam drpd fitnah syaitan dan keturunannya (dajjal).

Sekian, yg baik itu datangnya drpd kebesaran Allah, yg buruk itu datangnya drpd kelemahan diri saya sendiri. Banyak lagi simbol2 yg belum diterangkan…


copy from: http://aku-statik-menulis.blogspot.com/2010/02/lambang-kehidupan.html

0 comments:

Related Posts with Thumbnails