tazkiyatun nafsi

sedarkah kita...??????salam...semakin hari semakin kita menghampiri ke dunia lain..semakin hari semakin bertambah usia kita..dan juga semakin hari semakin bertambah dosa kita...namun sejauh mana amalan kita setakat hari ini...tpuk dada tnyalah iman..

ari ni trasa nk post psl yahudi laknatullah plak rasa...

firstly...maksud yahudi 2 sndiri ialah:

Yahudi (bahasa Ibrani: Yehudim; bahasa Yiddish: Yiden) ialah istilah untuk kedua-dua: agama dan kaum. Jika dilihat berdasarkan agama, istilah ini merujuk kepada umat agama Yahudi sama ada beretnik Yahudi ataupun tidak.

Berdasarkan etnik, ia merujuk kepada mereka yang nenek moyangnya Jacob (Yaakob), anak Issac (Ishak), anak kepada Abraham (Ibrahim) dan Sara (Sarah). Etnik Yahudi jugalah termasuk Yahudi Tahih, dan Yahudi yang tidak memegang kepada agama Yahudi tetapi beridentiti Yahudi dalam aspek adat resam dan kaum.

Agama Yahudi ialah gabungan agama dan kumpulan etnik tidak eksklusif (bermaksud kumpulan etnik ini mempunyai cara orang lain memasukinya). Dengan tidak memegang kepada prinsip-prinsip agama, Yahudi tidak menjadikan seseorang Yahudi kehilangan status Yahudinya.

mungkin kita tahu diorg ni smmngnya musuh islam..tp seramai mana umat islam hari ni tahu tntg tekad mereka untuk memusnahkan agama kita yg suci ni pd hari ini...

lihatlah kedegilan mereka di zaman para anbia.....Mereka juga menolak ajaran tauhid yang dibawa oleh Nabi Musa a.s, padahal Nabi Musa a.s telah menyelamatkan mereka daripada kezaliman Firaun dan mereka juga telah membunuh nabi-nabi sesudah Nabi Musa a.s seperti Nabi Zakaria dan Nabi Yahya.

Hati mereka terus berkarat apabila mereka cuba membunuh Nabi Isa a.s, tetapi Allah s.w.t lebih awal mengangkatnya ke langit. Kaum terlaknat ini juga telah beberapa kali cuba membunuh Rasulullah s.a.w di Madinah.

Kejahatan bangsa ini bertali arus dengan berusaha membongkar makam Nabi s.a.w. Selain itu, manusia paling hina di muka bumi ini juga telah menceroboh Palestin, menghalau dan membunuh umat Islam dengan kejam, tanpa henti, dan kini Lubnan pula menjadi mangsa kejahatan mereka.

Kebenaran ini telah termaktub di dalam al-Quran sebagai peringatan kepada kita tentang mereka, sebagaimana firman Allah s.w.t yang bermaksud, “Sesungguhnya kamu dapati orang-orang yang paling keras permusuhannya terhadap orang-orang yang beriman ialah orang-orang Yahudi dan orang-orang musyrik…” (al-Maidah: 82)

Kebiadaban orang-orang Yahudi juga tercatat di dalam sejarah melalui peristiwa pembakaran Baitulmaqdis pada 21 Ogos 1969. Bukan setakat membakar, mereka juga mengadakan pesta di dalamnya dan melakukan pemerkosaan. Mereka turut mengotori, memusnahkan dan membuang najis di dalamnya. Kesucian dan kemurnian Masjidil Aqsa telah benar-benar dinodai oleh manusia durjana ini.

Sebelum Islam membuka kota suci ini, kota ini diperintah oleh kerajaan Byzantium dan orang-orang Kristian pada waktu itu hanya menjadikan Baitulmaqdis sebagai tempat pembuangan sampah. Mereka lakukan hal itu kerana terlalu bencikan orang-orang Yahudi yang menganggap tempat tersebut adalah Haikal (Nabi) Sulaiman.

Sememangnya Rasulullah s.a.w telah menjanjikan kepada kita bahawa kaum Yahudi akan dihapuskan, mereka akan dibunuh oleh umat Islam sehingga tidak ada yang tersisa sebagaimana sabda baginda yang bermaksud: “Tidak akan berlaku kiamat sehinggalah orang-umat Islam berperang dengan orang-orang Yahudi (di sebuah tempat). Orang-umat Islam akan membunuh mereka beramai-ramai sehinggakan apabila mereka bersembunyi di sebalik batu dan pokok, tiba-tiba pokok-pokok dan batu-batu itu bersuara menjerit memanggil umat Islam agar membunuh orang-orang Yahudi itu, kecuali pokok ´gharqad´, kerana ia adalah pokok Yahudi.” (Riwayat Bukhari dan Muslim)

apakah itu ghargad???
African Boxthorn adalah nama lain bagi pokok ini. Boleh tengok di laman ini Jewish National Fund.( http://www.inf.org). Dari maklumat yang ada di laman itu, Yahudi ini memujudkan satu dana kebangsaan khas untuk penanaman Pokok Ghargad!!! Bayangkan, satu dana kebangsaan khas untuk tujuan tersebut di samping TUJUAN UTAMAnya adalah mencari tanah untuk puak2 Yahudi ini tinggal. JNF ini juga menyatakan mereka telah berjaya menanam sebanyak 220 juta pokok di samping projek-projek lain.

Bagaimanapun, apa yang menjadi persoalan, adakah pokok ‘ghargad’ ini akan menjadi tempat persembunyian mereka sehingga mereka sanggup menghabiskan berjuta-juta ringgit untuk menanam pokok-pokok tersebut?

Sudah tentunya mereka tahu kebenaran melalui hadis ini. Yahudi! Yahudi! Adakah perkataan itu yang akan berbunyi dan diperkatakan pokok dan batu-batu apabila orang-orang Yahudi bersembunyi suatu hari nanti?

Yahudi! Yahudi! Percaya pada kebenaran Islam tetapi masih tidak mahu bersujud kepada Allah s.w.t. Oleh yang demikian itu, umat Islam perlu memotong semua pokok-pokok yang tidak memberitahu di mana Yahudi bersembunyi kerana pokok tersebut adalah pokok ‘gharnad’. cuma bg sesiapa yg nmpk pokok ni blehla segera memberitahu pihak majlis agar ditebang pokok ini... berjuanglah demi islam...perjuangan itu indah!!!!0 comments:

Related Posts with Thumbnails